Puzzeltijd, denktijd, details, feiten

Autismegedrag

Stop met boos zijn als je niet weet wat de oorzaak is

Gedrag begrijpen

Je leert het gedrag van je kind te observeren en te begrijpen

Gepaste aanpassing

Als je het gedrag begrijpt, kan je ook doeltreffend helpen

Mijn zoektocht

  Dankzij mijn dochter Lise hebben we een hele zoektocht afgelegd om te ontdekken waarom leren moeilijk ging, waarom ze soms heel erg boos werd (en alleen maar thuis, nooit op school), waarom ze soms niet reageerde als we een vraag stelde. Eenmaal we wisten dat dit Autisme was, stonden we daar. We wisten wat er was, maar niet hoe er mee om te gaan. Dit gaf ons een hulpeloos gevoel. 

  En daarom ging ik op zoek naar informatie, las ik veel boeken en wetenschappelijke literatuur en volgde ik diverse opleidingen. Hierdoor leerde ik alle uitdagingen op een andere manier te bekijken en doelgericht aan te pakken.

  Mijn doel is personen met autisme begrijpen, ondersteunen, begeleiden zodat ze minder stress ervaren, zodat ook het gezin opnieuw rust ervaart, zodat er minder ruzie is, zodat er meer duidelijkheid in de communicatie is. Met als einddoel de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van elke cliënt te laten groeien zodat elke persoon zo ver mogelijk in het leven geraakt.

Jouw zoektocht

Ik ondersteun je in jouw zoektocht:


 • Als mama begrijp ik je pijn, je onzekerheid, je zorgen en je zoektocht naar evenwicht. Ik weet waar jij mee worstelt, ik heb het ook meegemaakt.
 • Als creatieve duizendpoot ondersteun ik je door geregeld creatieve processen in te zetten als techniek zodat jij inzicht krijgt en verandering ervaart.
 • Als leerkracht is het mijn passie om mijn kennis met jou te delen, ze over te brengen op een eenvoudige, overzichtelijke en gestructureerde manier.
 • Als life coach, mindset expert en ervaringsdeskundige burn-out weet ik dat het evenwicht soms uitdagend is en kan ik je helpen dit te herstellen. Door inzicht te krijgen in wat stress is en hoe je ermee kan omgaan.
 • Als auti-coach geef ik je kennis, tips, oefeningen, inzichten en stappenplannen  zodat je ook zelf aan de slag kan en niet afhankelijk blijft van mijn advies.

De verandering

  Al deze inzichten hebben echt mijn leven veranderd. En dit wil ik jou ook gunnen: weten hoe een autisme brein werkt, weten hoe je met de uitdagingen kan omgaan,  je vaardig maken in doelgerichte oplossingen bedenken én uitvoeren, de communicatie met je kind duidelijk maken én toch ook warm houden.

  Daarom zal je na deze workshops veranderd zijn. Je zal met andere ogen én met een auti-bril naar het gedrag van je kind kijken. Hierdoor zal je zelf veranderen én  ook je kind verandert mee. Jullie groeien samen, jullie ervaren meer rust, je krijgt concrete tips en een handig stappenplan als naslagdocument. Handig toch?!

"Groeien is rustig stappen zetten in de door jou gekozen richting. In het begin aarzelend, onzeker, twijfelend en na een tijdje met vertrouwen, zelfzekerheid en rust. En dan zie je opeens de verandering. Ga je mee op pad met mij?"

+14 jaar

ervaring met autisme

+70 personen

geholpen met autisme

B.

papa van 2 dochters

We hebben zoveel geleerd!

Dank je Lieve voor je duidelijke uitleg, je openheid en je brede blik. We hebben hier veel uit geleerd dat we dagdagelijks kunnen toepassen. 

Blijf niet zitten, kies nu voor verandering

 • Je leert dat het autismegedrag een gevolg is
 • Je leert wat de oorzaken zijn van dit gedrag
 • Je zal op een andere manier naar je kind kijken
 • Je begrijpt wat geluid met je kind doet en ook dat de andere zintuigen ook een rol spelen
 • Je begrijpt waarom je kind tijdens een gesprek overal naar kijkt (behalve naar je ogen) 
 • Je leert zelf goede oplossingen zoeken
 • Je begrijpt waarom je kind ruzie maakt in plaats van aan huiswerk te beginnen
 • Je begrijpt waarom "stout gedrag" alleen uitzonderlijk bestaat
 • Je leert je gedrag te analyseren en haalbare oplossingen voor je uitdagingen te vinden
 • je krijgt vooraf een vragenlijst zodat ik kan jullie concrete vragen en uitdagingen aan bod kan laten komen en er tips tegenover kan zetten
 • Je krijgt een stappenplan en andere visueel materiaal waarop de belangrijkste elementen zijn samengevat. Hiermee kan jij zelf onderzoeken wat er aan de hand is en welke oplossing zinvol is.
 • je wordt 6 weken ondergedompeld in informatie en tips over autisme
 • Je leert van een ervaringsdeskundige mama, auticoach en leerkracht én van andere ouders

€ 585,-

workshop autisme begrijpen 

Gedurende 6 weken lang  neem je deel aan de workshops boordevol met informatie en tips, tijdens deze workshops kan jij jouw voorbeelden bespreken zodat je hiervoor concrete tips meekrijgt. Je ontvangt voorafgaand een vragenlijst zodat ik zoveel mogelijk informatie en tips op jouw maat en jouw uitdagingen kan afstemmen.

Daarnaast ontvang je ook  een stappenplan. Samen zorgen ze ervoor dat jij op een andere manier naar je kind kijkt en dat je zelf gepaste oplossingen kan vinden.

De workshops gaan telkens door op donderdag van 12/01/2023 tem 16/02/2023 van 19u00-21u00 of later (als er veel vragen zijn) via zoom. 

Ik geef je tot 1 januari 2023 de kans om je in te schrijven voor deze inzichten aan een verlaagde prijs van €485,-, dit is maar liefst 21% bespaard. Vanaf 2 januari vervalt deze korting. Na het volgen van deze workshops groeit de band met je kind en keert de rust terug! 
Ik wil deze workshops volgen
zodat ik mijn kind beter begrijp.
 • Zij begrijpen hun kind nu beter 

  Ik heb zoveel geleerd en kijk daardoor echt met een "autismebril" naar mijn dochter. Deze bril en het stappenplan helpen ons elke dag. Hierdoor kunnen we beter communiceren en vinden we betere oplossingen. We zijn samen aan het groeien. Heel erg bedankt!
  N. (mama van dochter van 14 jaar)
  De informatie was heel duidelijk. We hebben een beter inzicht gekregen in wat ASS inhoudt en hoe verschillend het is van kind tot kind. Ik wil in de toekomst ook andere lessen van je volgen.
  L. (mama van zoon van 13 jaar)
  Ik ben blij dat ik deze workshops heb gevolgd! Want nu kijk ik anders naar mijn dochter, het helpt me om rustig te blijven en te zoeken naar een oplossing. Ook ons dochter lijkt rustiger geworden.
  G. (papa dochter 12 jaar)

  Start nu met het begrijpen en helpen van je kind