Puzzeltijd, denktijd, details, feiten

Stress te baas


Stress, angst en slapeloosheid aanpakken

Stress begrijpen

Je leert wat stress is en met je doet. Je krijgt inzicht in jouw klachten, jouw stressoren en wat er voor jou helpend is.

Terug groeien

Je leert tips en strategieën zodat je terug controle neemt over jezelf. Aan de hand van duidelijke oefeningen en hulpmiddelen. 

Mijn zoektocht

  Vanuit mijn eigen zoektocht als mama van een dochter met een verhoogde zorg, heb ik zelf ervaren dat stress een enorme impact heeft. Een beetje stress is gezond, helpt ons om in actie te komen. Wanneer we langdurig onder stress staan, geraken we uit balans. Het lichaam kan zichzelf niet langer reguleren en er ontstaan klachten. Ze kunnen een enorme impact hebben op de persoon en zijn omgeving.

  Ook mijn cliënten met autisme ervaren vaak hogere en frequentere stress. 

  En daarom ging ik op zoek naar een methode om met deze stress om te gaan. In mijn zoektocht kwam ik uit bij de opleiding Hartcoherentiecoach, van Louis Van Nieuland. 

  Sindsdien pas ik het zelf dagelijks toe, heb ik mijn gezin meegenomen in mijn enthousiasme en heb ik al veel clienten geholpen door hen deze techniek aan te leren.

  Mijn doel is personen met autisme begrijpen, ondersteunen, begeleiden zodat ze minder stress ervaren, zodat ook het gezin opnieuw rust ervaart, zodat er minder ruzie is, zodat er meer duidelijkheid in de communicatie is. Met als einddoel de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van elke cliënt te laten groeien zodat elke persoon zo ver mogelijk in het leven geraakt.

Jouw zoektocht

Ik ondersteun je in jouw zoektocht:

 • Als mama begrijp ik je pijn, je onzekerheid, je zorgen en je zoektocht naar evenwicht. Ik weet waar jij mee worstelt, ik heb het ook meegemaakt.
 • Als creatieve duizendpoot ondersteun ik je door geregeld creatieve processen in te zetten als techniek zodat jij inzicht krijgt en verandering ervaart.
 • Als leerkracht is het mijn passie en talent om mijn kennis met jou te delen, ze over te brengen op een eenvoudige, overzichtelijke en gestructureerde manier.
 • Als life coach, mindset expert en ervaringsdeskundige burn-out weet ik dat het evenwicht soms uitdagend is en kan ik je helpen dit te herstellen. Door inzicht te krijgen in wat stress is en hoe je ermee kan omgaan. Door je concrete oefeningen, tips en hulpmiddelen aan te reiken.
 • Als auti-coach geef ik je kennis, tips, oefeningen, inzichten en stappenplannen  zodat je ook zelf aan de slag kan en niet afhankelijk blijft van mijn advies. Alle opleidingen zijn daardoor ook uitermate geschikt voor mensen met autisme.

De verandering

  Al deze inzichten hebben echt mijn leven veranderd. En dit wil ik jou ook gunnen: weten hoe een stress werkt, welke impact het heeft op je lichaam, op je hersenen, op je hormonen, ... Daarnaast wil ik je helpen om met de stressoren te leren omgaan, je aanleren hoe je zelf impact hebt op je gevoelens en gedachten, en hoe je terug kan ontspannen, rust ervaren en herstellen van de fysieke en mentale impact van stress.

  Daarom zal je na deze cursus veranderd zijn. Je krijgt tools waarmee je zelf terug controle krijgt, die je altijd en overal kan toepassen.

  Waarop wacht je nog?!


"Groeien is rustig stappen zetten in de door jou gekozen richting. In het begin aarzelend, onzeker, twijfelend en na een tijdje met vertrouwen, zelfzekerheid en rust. En dan zie je opeens de verandering. Klaar voor deze verandering?"


+15 jaar

ervaring en inzicht in autisme

+200 personen

met autisme hartelijk geholpen

I.

28j

Ik lach terug

Dank je Lieve. Al sinds kinds af, heb ik het moeilijk om me opgewekt te voelen. Toen je me voorstelde om hartcoherentie te doen dacht ik "ik heb niets te verliezen". Ondertussen zijn we 4 maanden verder en merk ik dat ik nu wel  vaker lach en minder "mist" in mijn hoofd ervaar. Je kan de dingen eenvoudig uitleggen en zorgde er echt voor dat ik gemotiveerd was om eraan te beginnen en ook vol te houden. Voor mij was het ook een meerwaarde dat je kon "meten" wat de impact is van mijn ademhaling. 

Blijf niet ondergaan, kies voor jezelf en voor herstel.

 • Je leert hoe ons stressmechanisme werkt
 • Je leert wat de oorzaken zijn van stress
 • Je leert hoe ons brein reageert (of niet meer reageert) als we in stress blijven zitten
 • Je leert wat jouw stresssignalen zijn
 • Je krijgt tips hoe je met stress kan omgaan
 • Je maakt je eigen stress signaleringsplan
 • Je begrijpt wat er allemaal in je lichaam gebeurt
 • Je leert zelf terug rust te creëren aan de hand van je adem
 • Je krijgt superveel tips hoe je nog tot rust kan komen
 • Je leert de valkuilen kennen zodat je er niet in trapt
 • Je krijgt oefeningen 
 • Je hebt terug meer energie
 • Je hebt minder fysieke klachten (hoofdpijn, buikpijn, spierpijn, overmatig zweten,...)
 • Je kan terug beter concentreren en voelt je minder emotioneel
 • Je krijgt een stappenplannen, lijstjes en andere visueel materiaal waarop de belangrijkste elementen zijn samengevat.
 • Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de modules
 • Je krijgt 3 keer een vragenlijst om je persoonlijke evolutie te meten
 • Je kan een afspraak maken voor een opmeting: we meten welk ademhalingsritme je herstel en veerkracht maximaliseert.


Niet geschikt voor mensen met een pacemaker (door de hartcoherentie vertraagt je hartslag en kan je pacemaker geactiveerd worden). 

€ 295,- EUR of 99,- EUR gedurende 3 maand

Stress te baas 

Gedurende 1 jaar vanaf inschrijving kan je leren wanneer het jou past 24u / 7dagen. Je krijgt toegang tot video's, stappenplannen, lijstjes en visueel materiaal boordevol met informatie, oefeningen en tips.

Samen zorgen ze ervoor dat jij de stress achter je kan laten, dat je terug kan genieten, ontspannen en herstellen. En je krijgt zelf de tools om dit altijd en overal zelf te bereiken.

De leeromgeving bevat kort, gestructureerd, duidelijk en visueel video-materiaal dat uitermate geschikt is voor mensen met autisme. Ook mensen zonder autisme zijn welkom en kunnen er ook mee aan de slag om hun stress aan te pakken. 


Niet geschikt voor mensen met een pacemaker (door de hartcoherentie vertraagt je hartslag en kan je pacemaker geactiveerd worden).


Na het volgen van deze training sta je terug bewuster in het leven en ben jij terug baas (in plaats van de stress).

Ik wil toegang
zodat ik mijn stress kan reguleren
 • Zij hebben nu meer veerkracht

  Ik ben zo blij dat ik deze opleiding gevolgd heb. Ik voel me veel rustiger en meer energiek. Elke keer als ik iets moet presenteren, ga ik enkele minuten voordien mijn oefening doen. Nooit eerder was presenteren zo gemakkelijk. Ik begrijp niet dat ik daar altijd zoveel stress voor had :)
  M. 42 jaar
  Hey Lieve,

  wauw, ik had nooit durven dromen dat ademen zoveel kan veranderen. Na 4 weken merkte ik al verschil: Ik had veel minder last van prikkels. Ondertussen kan ik ook al positiever denken. En zelfs mama vindt dat ik minder klaag van vermoeidheid.

  Ik blijf dus verder ademen :)

  D (jongedame met autisme)