Puzzeltijd, denktijd, details, feiten

Uitgebreid + begeleid

autisme begrijpen


Stop met boos zijn als je niet weet wat de oorzaak is

Gedrag begrijpen

Je leert het gedrag van je kind te observeren en te begrijpen

Gepaste aanpassing

Als je het gedrag begrijpt, kan je ook doeltreffend helpen

Mijn zoektocht

  Dankzij mijn dochter Lise hebben we een hele zoektocht afgelegd om te ontdekken waarom het schoolse leren moeilijk ging, waarom ze soms heel erg boos werd (en alleen maar thuis, nooit op school), waarom ze soms niet reageerde als we een vraag stelde, waarom ze weinig vrienden had, .... Eenmaal we wisten dat dit Autisme was, stonden we daar. We wisten wat er was, maar niet hoe er mee om te gaan. Dit gaf ons een hulpeloos gevoel. 

  En daarom ging ik op zoek naar informatie, las ik veel boeken en wetenschappelijke literatuur en volgde ik diverse opleidingen. Hierdoor leerde ik alle uitdagingen op een andere manier te bekijken en doelgericht aan te pakken. Dit heeft me als mama zoveel geholpen dat ik elke mama, papa, persoon met autisme ook deze inzichten wil geven.

  Mijn doel is personen met autisme begrijpen, ondersteunen, begeleiden zodat ze minder stress ervaren, zodat ook het gezin opnieuw rust ervaart, zodat er minder ruzie is, zodat er meer duidelijkheid in de communicatie is. Met als einddoel de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van elke cliënt te laten groeien zodat elke persoon zo ver mogelijk in het leven geraakt.


Jouw zoektocht

Ik ondersteun je in jouw zoektocht:

 • Als mama begrijp ik je pijn, je onzekerheid, je zorgen en je zoektocht naar evenwicht. Ik weet waar jij mee worstelt, ik heb het ook meegemaakt.
 • Als creatieve duizendpoot ondersteun ik je door geregeld creatieve processen in te zetten als techniek zodat jij inzicht krijgt en verandering ervaart.
 • Als leerkracht is het mijn passie en talent om mijn kennis met jou te delen, ze over te brengen op een eenvoudige, overzichtelijke en gestructureerde manier.
 • Als life coach, mindset expert en ervaringsdeskundige burn-out weet ik dat het evenwicht soms uitdagend is en kan ik je helpen dit te herstellen. Door inzicht te krijgen in wat stress is en hoe je ermee kan omgaan.
 • Als auti-coach geef ik je kennis, tips, oefeningen, inzichten en stappenplannen  zodat je ook zelf aan de slag kan en niet afhankelijk blijft van mijn advies.

De verandering

  Al deze inzichten hebben echt mijn leven veranderd. En dit wil ik jou ook gunnen: weten hoe een autisme brein werkt, weten hoe je met de uitdagingen kan omgaan,  je vaardig maken in doelgerichte oplossingen bedenken én uitvoeren, de communicatie met de omgeving duidelijk maken én toch ook warm houden.

  Daarom zal je na deze cursus veranderd zijn. Je zal met andere ogen én met een auti-bril naar het gedrag van je kind, je partner of jezelf kijken. Hierdoor zal je zelf veranderen én ook je kind verandert mee. Jullie groeien samen, jullie ervaren meer rust, je krijgt concrete tips en een handig stappenplan als naslagdocument. Handig toch?!


"Groeien is rustig stappen zetten in de door jou gekozen richting. In het begin aarzelend, onzeker, twijfelend en na een tijdje met vertrouwen, zelfzekerheid en rust. En dan zie je opeens de verandering. Klaar voor deze verandering?"


+14 jaar

ervaring en inzicht in autisme

+100 personen

met autisme hartelijk geholpen

B.

papa van 2 dochters

We hebben zoveel geleerd!

Dank je Lieve voor je duidelijke uitleg, je openheid en je brede blik. We hebben hier veel uit geleerd dat we dagdagelijks kunnen toepassen. 

Blijf niet zitten, kies nu voor verandering

 • Je leert dat het autismegedrag een gevolg is
 • Je leert wat de oorzaken zijn van dit gedrag
 • Je zal op een andere manier naar je kind, jezelf, je partner, ... kijken
 • Je begrijpt wat geluid doet en welke rol ook de andere zintuigen spelen
 • je krijgt ook tips om met die zintuigen om te gaan
 • Je begrijpt waarom je, je kind, je partner, ... tijdens een gesprek overal naar kijkt (behalve naar je ogen) 
 • Je leert zelf goede oplossingen zoeken
 • Je begrijpt waarom je kind ruzie maakt in plaats van aan huiswerk te beginnen
 • Je begrijpt waarom "stout gedrag" alleen uitzonderlijk bestaat
 • Je leert je gedrag te analyseren en haalbare oplossingen voor je uitdagingen te vinden
 • Je krijgt telkens oefeningen om je aandacht te richten op het onderwerp van de volgende les
 • Je krijgt een stappenplannen en andere visueel materiaal waarop de belangrijkste elementen zijn samengevat. Hiermee kan jij zelf onderzoeken wat er aan de hand is en welke oplossing zinvol is.
 • Je wordt een jaar lang ondergedompeld in informatie en tips over autisme
 • Je kan al je vragen stellen door ze te bezorgen, ze worden dan ook visueel voorbereid en komen op de Q&A momenten aan bod. Nadien wordt de info ook aan je leerplatform toegevoegd. Hierdoor wordt dit een enorm naslagwerk dat super veel info bevat en waar je op elk moment terug naar toe kan.
 • Je leert van een ervaringsdeskundige mama, auticoach en leerkracht én van andere ouders

€ 95,- per maand

Uitgebreid en begeleid autisme begrijpen 

Elke maand opnieuw (zolang je abonnement loopt) kan je leren wanneer het jou past, je krijgt toegang tot video's, stappenplannen en visueel materiaal boordevol met informatie en tips.  Tijdens de maandelijkse Q&A's worden jouw voorbeelden en vragen besproken zodat je hiervoor concrete tips meekrijgt. Je stuurt je voorbeelden en vragen vooraf door zodat ik zoveel mogelijk informatie en tips op jouw maat en jouw uitdagingen kan afstemmen én dit ook duidelijk en visueel kan voorbereiden. Nadien komt ook alles nog op je leerplatform, zodat je het ook kan  herbekijken.

De leeromgeving bevat momenteel al meer dan 8u video-materiaal en meer dan 15 bijlagen met concrete stappenplannen en templates. Ze wordt systematisch bij aangevuld, u vraagt - wij maken.

De Q&A's gaan telkens door op  donderdagavond (zie data hieronder) via zoom. 

Zolang je een lopend abonnement hebt, krijg je toegang tot het leerplatform met video's en extra materiaal én kan je deelnemen aan de Q&A's. Na het volgen van deze workshops groeit de band met je omgeving en keert de rust terug! 

Ik wil uitgebreid en begeleid autisme begrijpen
zodat ik ook mijn vragen kan stellen.
 • Hier vind je de data waarop de Q&A's doorgaan:

  Donderdag 23/03/2023 van 19u30-21u30

  Donderdag 20/04/2023 van 19u30-21u30

  Donderdag 25/05/2023 van 19u30-21u30

  Donderdag 22/06/2023 van 19u30-21u30

  Maandag 17/07/2023 van 19u30-21u30

  Donderdag 31/08/2023 van 19u30-21u30

  Donderdag 21/09/2023 van 19u30-21u30

  Donderdag 19/10/2023 van 19u30-21u30

  Donderdag 23/11/2023 van 19u30-21u30

  Donderdag 21/12/2023 van 19u30-21u30  Vergeet aub niet 1 week vooraf je vraag door te sturen via deze knop: 

  Zij begrijpen autisme nu beter 

  Ik heb zoveel geleerd en kijk daardoor echt met een "autismebril" naar mijn dochter. Deze bril en het stappenplan helpen ons elke dag. Hierdoor kunnen we beter communiceren en vinden we betere oplossingen. We zijn samen aan het groeien. Heel erg bedankt!
  N. (mama van dochter van 14 jaar)
  De informatie was heel duidelijk. We hebben een beter inzicht gekregen in wat ASS inhoudt en hoe verschillend het is van kind tot kind. Ik wil in de toekomst ook andere lessen van je volgen.
  L. (mama van zoon van 13 jaar)
  Ik ben blij dat ik deze reeks heb gevolgd! Want nu kijk ik anders naar mijn dochter, het helpt me om rustig te blijven en te zoeken naar een oplossing. Ook onze  dochter lijkt rustiger geworden.
  G. (papa dochter 12 jaar)
  Deze reeks gaf me de nodige inzichten en handvaten. Ik begrijp mezelf nu beter. De slides waren heel duidelijk en overzichtelijk en je hebt een aangename stem in de video's. Ook het extra materiaal helpt me om bij dagdagelijkse uitdagingen moeitelozer aan te kunnen.
  Hilde

  Start nu met het begrijpen en helpen van je kind