Ouderinitiatief A-tipi en het GroeiLab werken samen

Autiwoonproject

regio Leuven

A-Tipi heeft een huis gevonden waar de bewoners vanaf 1 februari 2024 gaan samenwonen! 🥳
Dit zal een opstartfase zijn zodat ze woonervaring kunnen opdoen in een huurwoning waar 4 bewoners kunnen samenwonen en begeleid worden.
Daarnaast blijven we achter de schermen ook verder werken aan ons groter plan: een eigen huis dat helemaal afgestemd is op onze behoeften.


Info opstartfase:
- WAT: een begeleid samenwoonproject voor mensen met autisme
- WIE: we vinden het heel belangrijk dat iedereen in de groep past, dat iedereen zijn steentje bijdraagt en er een eerlijke en open communicatie is. De bewoners kunnen hun mening geven, kunnen inhoudelijk argumenteren en hebben dus wel wat cognitieve capaciteiten. Tegelijkertijd kunnen ze het moeilijk vinden om alles te organiseren, om alleen te koken, om eindverantwoordelijke te zijn. Deze uitdagingen worden opgevangen en begeleid door I-mens en door Lieve, de auticoach van het GroeiLab.
- WANNEER: we hebben de woning vanaf 1/12/2023 ter beschikking en gaan erin wonen vanaf 1/02/2024. De periode hiertussen gebruiken we om de verhuis voor te bereiden en de groep van bewoners te laten kennismaken.
- WAAR: de woning ligt op de rand van Bertem en Oud-Heverlee, op 1 minuut wandelen van de bushalte Korbeek-Dijle Blokkenstraat, en heeft 4 slaapkamers. Er is 1 keuken en 1 badkamer. 

Steun A-Tipi

Wil je A-Tipi graag steunen op een heel gemakkelijke manier? Je kan via onderstaande link bij meer dan 600 winkels aankopen doen, jij betaalt de gewone prijs en krijgt grote dank want terwijl krijgt A-Tipi een klein bedragje.


Wij zoeken nog 2 bewoners 

We hebben al 2 bewoners en willen graag nog 2 extra personen de kans geven om mee in ons huis te komen wonen.

 
Ben jij de ideale kandidaat? Heb jij autisme? Ben jij ook gemiddeld tot hoogbegaafd én bezit je een goede portie denklogica en redeneervermogen? Spreekt ons woonconcept jou aan? Dan kan je alle info van ons project en de doelgroep waarvoor we ons engageren nog eens rustig nalezen op: www.a-tipi.be (ps: deze website wordt nog geregeld verder onderhouden waardoor er soms nog iets kan wijzigen)

Of misschien ken jij de ideale kandidaat? Uiteraard mag je dan onze info en website doorgeven zodat hij of zij zich kan aanmelden.

Behoor je tot onze doelgroep en heb je er echt superveel zin in om binnenkort mee in ons huis te komen wonen, dan kan je je kandidaat stellen via de vragenlijst 'kandidaat-bewoner' op de website van a-tipi.
Alle kandidaturen die wij ontvangen vóór 6/12/2023, krijgen ten laatste zondag 13/12/2023 feedback. 

Alle kandidaturen die we nadien ontvangen, krijgen binnen de 2 weken feedback.