Blog-Autisme begrijpen

Autisme begrijpen, ik hecht er heel veel belang aan. Voor mij heeft inzicht, ervoor gezorgd dat ik als ouder anders omga met mijn dochter, dat ik realistisch ben in mijn verwachtingen en dat ik anders met haar communiceer. Voor mijn dochter heeft het ervoor gezorgd dat zij beter begrepen wordt, dat ze terug zelfvertrouwen heeft en dat ze minder vaak overspoeld wordt door allerlei emoties.

Vanuit mijn moederhart, maar met de kennis en ervaring van een auticoach, leerkracht, ex-leidinggevende en ex-projectleider, wens ik voor jou hetzelfde: door inzicht elkaar beter begrijpen en aanvoelen.

Als coach ervaar ik dat het soms moeilijk is om overdag tijd vrij te maken, daarom heb ik de belangrijkste inzichten voor jou gebundeld zodat jij aan de slag kan wanneer jij tijd, energie en goesting hebt.

Je kan kiezen uit 2 formules:

1) de formule waarbij je de basis van autisme leert begrijpen zonder extra ondersteuning van mij. Je gaat maw zelf door de video's, de stappenplannen en het extra materiaal. Dit is ook een ideale combinatie als je al 1 op 1 coaching volgt (dan wordt je wel persoonlijk begeleid, en kan je het materiaal thuis opnieuw bekijken, delen met ouders, kind of partner).

2) de 2e formule bevat alles van de basis én veel meer. Want naast de basis, krijg jij elke maand de gelegenheid om in een zoom overleg met andere deelnemers je vragen te stellen. Je bezorgt me een week vooraf je vragen, ik bereid ze mooi visueel voor en tijdens de Q&A wordt alles duidelijk uitgelegd. Je kan dus zowel vragen om de theorie nog eens te verduidelijken, maar ook een concrete situatie mee verduidelijken. Nadien wordt alles netjes op je leerplatform toegevoegd, zodat dit een super uitgebreid naslagwerk wordt. Doordat je ook de vragen van andere deelnemers hoort, leer je nog meer en sneller. Dit is dus het beste van het beste.

Je zal je misschien afvragen "Lieve waarom in groep en digitaal?". Deze vraag heb ik mezelf ook gesteld :) Door de Q&A in groep te organiseren creëer ik een leereffect dat veel groter is dan wanneer je individueel je vragen kan stellen.

Je krijgt extra waarde door het groepsgebeuren

- doordat iemand het eens anders formuleert,

- doordat iemand eens een uitdaging heeft waar jij op dat moment nog niet (maar misschien wel de week nadien) mee te maken hebt,

- doordat je andere mensen ontmoet, zal je sneller herkennen en erkennen,

- doordat er in de groep interactie ontstaat, vragen gesteld worden en tips and tricks uitgewisseld worden,

- doordat ik me afstem op wat nodig is in de groep, en dat is veel meer dan wat er nodig is individueel.


Hopelijk klinkt dit alvast goed :)


Heb je interesse? Schrijf je dan in via de Pagina autisme begeleiding.Heb je nog vragen? Laat het dan zeker weten.

Over de schrijver
Als moeder van 2 prachtige dochters ben ik een ervaringsdeskunde mama. Ik ervaar dagelijks wat het betekent om een kind te hebben met een “etiketje”. Bij ons startte dit met het gevoel dat onze peuter “anders” was. Dit gevoel leidde tot een zoektocht van verschillende jaren, gevolgd door de bevestiging met het etiketje ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Dan begon het pas: een zoektocht waarin ik zelf een opleiding tot Auti-coach volgde. Bij een 2e burn-out op 4 jaar tijd vond ik mijn keerpunt, ik wilde mijn ervaring delen, gezinnen begeleiden, mijn kennis vertalen en doorgeven. Zo startte ik Het GroeiLab ( https://hetgroeilab.be ) én startte ik als zorgleerkracht in het Buitengewoon Secundair Onderwijs Type 9. Nu zet ik me dagelijks in om de wereld een beetje autismevriendelijker te maken en mensen met autisme te ondersteunen in een soms chaotische wereld. Mijn visie is dat iedereen uniek is, iedereen sterktes en talenten heeft, iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn. Mijn passie is creatief bezig zijn; dit is heel divers: tekenen en schilderen, maar ook mooie dingen ontwerpen (zoals deze webiste). Vanuit deze passie organiseer ik op regelmatige basis creASSamen workshops waarin mensen met ASS samen komen om creatief te zijn.OPLEIDINGEN en ERVARINGEN: - 18 jaar ervaring in projecten, mensen aansturen, doelen realiseren, helder communiceren - Zorgleerkracht Buso OV4 Type 9 - Ervaringdeskundige mama ASS-ADHD - Life Coach (Inge Rock) - Mindexpert (Inge Rock) - Auti-coach (PXL hogeschool) - BrainBlocks Gecertificeerd - Growth Mindset (Ilse Vande Walle) - Burnout - Bore out masterclass (Open Mind) - losse webinars: Mensen met ass ondersteunen met emoties (autismecentraal), Autisme en trauma (Sohuman), Autisme en beeldende therapie (Parnassiagroep), Tekenen en autisme, Praktische handvatten bij autisme & verslaving (Novadic-Kentron). - Live The Connection: abc van ontstressen, traject doorbreken - Typ10 gecertifieerd
Reactie plaatsen